Няма открити нередности, единственият проблем е, че Северният обход е

...
 Няма открити нередности, единственият проблем е, че Северният обход е
Коментари Харесай

До Нова година пускат част от Северния обход на Бургас, а целия път – другото лято

 Няма открити нередности, единственият проблем е, че Северният обход е умислен през 2013 година и след 10 година го приключваме

Пътният възел или така наречен тромпет на Северния обход ще бъде пуснат до Нова година, такива са уверенията, с цел да се облекчи придвижването от кв. Сарафово в посока Бургас. Регионалният министър арх. Иван Шишков разгласи новината на ревизия на обекта. На инспекцията участват ръководителят на УС на АПИ Иво Иванов, членът на УС на АПИ инж. Десислава Паунова и зам.-министърът Захари Христов, както и кметът на Бургас Димитър Николов и регионалният шеф проф. Мария Нейкова.

До месец да бъде приключено това и проектът е с биндерния пласт да бъде пуснато краткотрайното придвижване, изясни още министър Шишков.

Цялостният път и оборудванията са съвсем подготвени, има още малко да се довърши, добави той и уточни идващото лято като период за стартиране на целия обект.

„ Проектът е от 2013 година, строи се 2 години, има няколко преработки, строителят също работи на приливи и отливи и си прехвърляме виновността. Истината е, че постоянно е липсвала добра организация на строителство и администриране. Надяваме се, че скоро придвижването ще бъде пуснато “, сподели арх. Шишков и добави, че няма открити нередности, единственият проблем е, че Северният обход е умислен през 2013 година и след 10 година го приключваме.

Към строителя се заплаща регулярно, водим диалози и за индексация, сподели още районният министър.

Той увери, че към този момент събират документи и за Акт 16 на Обхода на Поморие. Днес министър Шишков е на работна среща в Бургас. По-късно ще ревизира и зала „ Арена Бургас “, в това число и ще се осведоми за всички други проблеми, касаещи ръководеното от него ведомство.

Областният шеф проф. Мария Нейкова благодари на министъра за отпуснатите средства за Бургаско. " С решение на Министерския съвет от края на октомври бяха обезпечени средства за възстановяване на инфраструктурата във всички общини в Бургаска област ", напомни тя.

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР